Daca va place carnea de iepure, sigur veti indragi si voi aceasta reteta. Desi pare cam greu de facut, nu este deloc, iar rezultatul este o mancare foarte gustoasa. M-am inspirat de la Andra, de aici - https://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-legume-cu-carne-de-iepure-76480.html, dar bineinteles ca am modificat-o foarte mult in functie de gusturile noastre si de ceea ce am avut in frigider. Rezultatul este nemaipomenit!
Mai intai, calim putin carnea de iepure, in ulei incins, pana cand incepe sa se aureasca. Adaugam ceapa taiata julienne si lasam inca 3-4 minute, la foc iute.
Adaugam apoi si legumele ( fara cartofi), vinul, sare, piper, foi de dafin, busuioc uscat, ardei boia si apa cat sa le acopere. Acoperim cu un capac si lasam la foc iute, pentru 30-35 de minute.
Adaugam apoi si cartofii, ceapa verde si usturoiul tocate marunt si lasam la fiert inca aprox.15 minute.
Adaugam apoi si bulionul, daca este nevoie, mai adaugam si putina apa si mai lasam inca 20-25 de minute la fiert.
La final, adaugam patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!
1
Daca aveti legume proaspete, puteti renunta la cele congelate si puteti folosi orice legume, dupa preferinta.