Tocanita ardeleneasca cu ciuperci si carnati

de mihaelar63 in Porc, 26 Ian 2010 | 13388 vizualizari

 

e anotimpul carnatilor de casa ,pai cum sa nu-i folosim !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carnat afumat
  • 300 gr carnat proaspat
  • 300 gr carne porc
  • 500 gr champignon
  • 200 gr ciuperci amestec
  • 1 cutie champignon taiate
  • 1 ceapa mare
  • ulei
  • sare
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita ardeleneasca cu ciuperci si carnati:

  1. ceapa se curata si se taie cuburi .
  2. ciupercile se spala si se taie felii .
  3. carnatii si carnea se portioneaza .
  4. se prajeste usor carnatii si carnea in ulei  , se adauga ceapa ,apoi ciupercile .
  5. se presara faina alba , se amesteca usor , 1 minut si se pune laptele .
  6. se fierb impreuna cam 20 minute .
  7. se presara verdeata si se serveste cu mamaliguta .

TIPS-URI

1

carnatii contin sare , daca mai trebuie puneti la sfarsit sare .

2

din cand in cand amestecati sa nu se prinda , daca e necesar puneti putina lapte pt . a se dilua sosul .

3

merge bine si cu paste fainoase .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita ardeleneasca cu ciuperci si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

27.01.2010, 00:16

adinacarla te iau de suflet , eu fac supe si tu dulciuri , ce zici ?

Bunica 1

27.01.2010, 15:51

La voi se aduc carnatii in loc de flori ?

mihaelar63 1

27.01.2010, 16:16

cand se taie porcul se duce la rude sau apropiati ,, proaspata '' adica , sorici , ureche [ daca este ], cartabos , carnat , carne si sangerete cine face . regula nescrisa e sa-i platesti cu aceiasi moneda .de exemplu Andrei a fost la revelion la un coleg la tara ,bineinteles ca i-am pus in traista [ straita ],acum a venit Ionut la noi nu cu mana goala ci cu carnat afumat uscat , vin si jinars de prune .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tochitura olteneasca