Tocana de vinete cu orez basmati

de cristina1985 in Mancaruri de post, 13 Iul 2019 | 5629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg vinete
  • 2 cepe mari
  • 4 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 1 lg boia dulce
  • 1 lg pasta de rosii
  • 1 lg-ta boia iute
  • ulei
  • 2 foi dafin
  • 800 ml apa
  • 12 lg orez basmati (4lg /portie)
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vinete cu orez basmati:

Vinetele se spala, se taie cubulete, se sareaza si se lasa cateva minute. Rosiile se rad pe razatoare.

Cepele se curata, se taie marunt, se calesc si se adauga condimentele. Se pune apa (800 ml), sarea si rosiile rase (cojile se arunca) si se fierb 20 minute, din momentul in care da in clocot.

Vinetele se scurg in palma, se calesc in putin in ulei si se pun in tava de cuptor ( unsa cu ulei). Se toarna amestecul de ceapa cu condimente si apa.Se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 30 minute la foc mare, pana fierbe, apoi se reduce focul. Se adauga usturoiul tocat marunt si frunzele de dafin. Se mai lasa 20 minute si se mareste flacara, pana se ingroasa sosul.

Orezul basmati se fierbe separat 15 minute, din momentul in care fierbe apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vinete cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu mazare si pui de morcovi