Fie ca postiti sau vreti pur si simplu o mancare usoara numai si numai cu legume, va recomand aceasta tocanita zemoasa si gustoasa cu legume proaspete.
Spalam bine toate legumele.
Inainte de toate, cartofii taiati cubulete ii punem la fiert intr-un vas cu apa sarata si cand sunt gata fierti, dar nu foarte moi, ii scoatem din apa si asteptam momentul in care trebuie sa ii folosim.
Tocam ceapa ( nu trebuie foarte marunt), feliem ardeii si le calim impreuna intr-un vas cu ulei incins timp de 5-7 minute.
Vanata curatata de coaja o taiem cubulete pe care le adaugam peste ceapa si ardei si mai lasam la calit cateva minute.
Rosiile le punem cateva minute in apa fierbinte pentru a le putea decoji mai usor. Apoi le taiem cubulete si le adaugam peste restul legumelor. Adaugam o lingurita de sare si o jumatate lingurita piper si lasam pe foc in continuare aprox 7-10 minute.
Turnam o cana de apa, adaugam frunzele de dafin si lasam pe foc sa fiarba timp de 10-15 minute la foc mic, pana scade apa. Adaugam cartofii fierti si mai lasam pe foc 3-4 minute.
Luam de pe foc si adaugam frunzele de telina tocate marunt.
O mancare delicioasa pe timp de vara.
Pofta buna!