Hummus bi tahini

de Ade200 in Mancaruri de post, 9 Ian 2013 | 12316 vizualizari

 

De mult vreau să încerc reţeta asta cu năut şi iată rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • 250 g de năut înmuiat în apă rece din seara precedentă
  • 1/4 cană de Tahini (seminţe de sesam măcinate)
  • 2 căţei de usturoi
  • ¼ cană de suc de lămâie proaspăt
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia iute
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus bi tahini:

Scurge năutul, acoperă-l cu apă rece  şi fierbe-l.

Când e fiert, scurge apa, dar păstreaz-o pentru a mai subţia pasta obţinută. 

Pune năutul, tahini, sucul de lămâie şi usturoiul zdrobit  în robot.  Adaugă puţină apă de la fiert şi mixează bine.

Păstrează câteva boabe întregi pentru ornat.

Asezonează cu sare şi piper, mai adaugă apă dacă e prea gros.

Pentru a servi, fă o adâncitură la mijloc, stropeşte cu ulei de măsline, presară chimen pudră şi boia iute.

Serveşte cu lipie (pita-pâine arabă).

 

TIPS-URI

1

Am adaptat reţeta româneşte punând şi morcov, ţelină şi ceapa la fiert.

2

Spălaţi bine nautul şi alegeti boabele negre înainte de a-l pune la înmuiat.

3

Am găsit la Kaufland nişte biscuiţi crocanţi cu care am servit humusul.

4

Boiaua am dat-o puţin prin ulei fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus bi tahini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu spanac - de post