Tocană de cartofi cu roșii, rucola și busuioc

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 23 Apr 2013 | 4440 vizualizari

 

Dacă vreți să duceți banala tocană de cartofi la un nou nivel, această rețetă v-ar putea fi de folos.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame cartofi albi, curățați și tăiați cuburi
  • 1 zucchini, tăiat longitudinal în 2 apoi tăiat rondele
  • 100 grame ciuperci, tăiate în 4
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 20 grame muguri de pin
  • 100 ml lapte degresat
  • 70 de grame mix de rucola cu salată
  • 6 roșii cherry tăiate în 2
  • 10 frunze de busuioc proaspăt
  • 30 grame parmezan ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de cartofi cu roșii, rucola și busuioc:

Cartofii se fierb în apă cu sare 20 de minute. 

Zucchini se călește împreună cu ciupercile într-un wok, cu puțin ulei pentru 4-5 minute. Se sărează și se piperează. 

Mugurii de pin se prăjesc într-o tigaie cu puțin ulei până prind culoare. 

Cartofii se pasează. 

Se încălzește laptele și se adaugă peste cartofi. Se adaugă roșiile, zucchini, ciupercile și mixul de rucola. Se amestecă, se adaugă busuiocul și parmezanul. Se sărează și se piperează, dacă mai este nevoie. 

La final se adaugă mugurii de pin

TIPS-URI

1

Poate fi consumată ca fel principal sau ca garnitură

2

Calorii de porție: ~ 400

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de cartofi cu roșii, rucola și busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana greceasca