Tocană de ardei cu orez

de Pur_si_simplu_papa_bun in Conserve, 16 Aug 2011 | 12191 vizualizari

 

Să continuăm pusul pe iarnă :)). Săptămâna trecută am făcut o rețetă originară din localitatea Recea, delicioasă și gustoasă de „o mănânci cu lingura la iarnă” (așa mi-a fost lăudată). Și lăudătorii au dreptate! Este bună, bună de tot!!!
Deoarece nu suntem multe guri de hrănit în familie și fiind prima dată când o fac, am decis să încerc o jumătate de porție din aceasta delicioasa Tocana de ardei cu orez

 

INGREDIENTE

Ce ingrediente am folosit pentru 1/2 de porție de Tocana de ardei cu orez:

  • 2 kg ardei
  • 0,5 kg gogoșari (eu am înlocuit cu ardei capia roșii)
  • 1 kg roșii
  • 1 kg ceapă
  • 1/2 cană de orez
  • frunze de pătrunjel și țelină (eu am adăugat și busuioc și rozmarin)
  • 0,5 l ulei
  • 2 lingurițe de zahăr
  • piper boabe sau măcinat, sare
  • 1 vârf de cuțit de conservant (eu am folosit aspirină pisată)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de ardei cu orez:

Iata cum am preparat aceasta reteta de Tocana de ardei cu orez

Am curățat legumele și le-am spălat. Ceapa am mărunțit-o cu robotul, iar ardeii și roșiile le-am tăiat cubulețe. Am călit ceapa și ardeii, apoi am adăugat roșiile și le-am lăsat să scadă la foc mic, mestecând din când în când. Separat am pus orezul la fiert în multă apă, apoi l-am strecurat și spălat cu un jet de apă rece.
Când legumele au scăzut (o treime din cantitatea inițială) am presărat verdeața tocată și am pus orezul, zahărul, sarea și piperul.

Se mai lasă la fiert câteva minute, amestecând continuu.

În rețeta originală la final se adăuga conservantul, se omogeniza și se turna în borcanele încălzite. Eu am preferat să pun tocana în borcanele încălzite și apoi să presar în fiecare câte puțină aspirină pisată. Am închis borcanele și le-am pus într-un culcuș făcut dintr-o pătură până s-au răcit.
Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de ardei cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]