Tocană de ardei cu orez

de Pur_si_simplu_papa_bun in Conserve, 16 Aug 2011 | 11639 vizualizari

 

Să continuăm pusul pe iarnă :)). Săptămâna trecută am făcut o rețetă originară din localitatea Recea, delicioasă și gustoasă de „o mănânci cu lingura la iarnă” (așa mi-a fost lăudată). Și lăudătorii au dreptate! Este bună, bună de tot!!!
Deoarece nu suntem multe guri de hrănit în familie și fiind prima dată când o fac, am decis să încerc o jumătate de porție din aceasta delicioasa Tocana de ardei cu orez

 

INGREDIENTE

Ce ingrediente am folosit pentru 1/2 de porție de Tocana de ardei cu orez:

  • 2 kg ardei
  • 0,5 kg gogoșari (eu am înlocuit cu ardei capia roșii)
  • 1 kg roșii
  • 1 kg ceapă
  • 1/2 cană de orez
  • frunze de pătrunjel și țelină (eu am adăugat și busuioc și rozmarin)
  • 0,5 l ulei
  • 2 lingurițe de zahăr
  • piper boabe sau măcinat, sare
  • 1 vârf de cuțit de conservant (eu am folosit aspirină pisată)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de ardei cu orez:

Iata cum am preparat aceasta reteta de Tocana de ardei cu orez

Am curățat legumele și le-am spălat. Ceapa am mărunțit-o cu robotul, iar ardeii și roșiile le-am tăiat cubulețe. Am călit ceapa și ardeii, apoi am adăugat roșiile și le-am lăsat să scadă la foc mic, mestecând din când în când. Separat am pus orezul la fiert în multă apă, apoi l-am strecurat și spălat cu un jet de apă rece.
Când legumele au scăzut (o treime din cantitatea inițială) am presărat verdeața tocată și am pus orezul, zahărul, sarea și piperul.

Se mai lasă la fiert câteva minute, amestecând continuu.

În rețeta originală la final se adăuga conservantul, se omogeniza și se turna în borcanele încălzite. Eu am preferat să pun tocana în borcanele încălzite și apoi să presar în fiecare câte puțină aspirină pisată. Am închis borcanele și le-am pus într-un culcuș făcut dintr-o pătură până s-au răcit.
Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de ardei cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu ciuperci dietetica