Tocana cu costite si gat de batal

de mihaelar63 in Oaie, 11 Dec 2019 | 3584 vizualizari

 

 A venit fratele meu in vizita si ma intrebam ce sa-i fac de mancare pe plac. Sotul vine cu sugestia :,, Batal , ca-i place ''. Nu de alta dar poftea si el. Daaca nu aveam cuptorul defect, acolo il puneam. Dar eu zic ca m-am descurcat. Nu am mai ajuns sa fac poze artistice la farfuria cu tocana, mamaliguta si muraturi. Cert este ca se lingeau pe degete de buna ce a fost. Bineinteles urmata de un pahar de vin alb .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg costite si gat de batal
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 1 caciulie usturoi
  • 2 linguri pasta ardei cu telina-facuta in casa
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 1 lingura rasa boia dulce de ardei
  • 1 lingurita cu varf de pasta ardei iuti-facuta in casa
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 legatura patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana cu costite si gat de batal:

  1.  Carnea se portioneaza si se opareste cu apa clocotita .
  2.  Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt .
  3. Incepeti sa caliti ceapa si usturoiul in ulei pana devin sticloase .
  4.  Puneti  ingredientele  rosii: pasta de rosii, cea de ardei cu kapia , cea de ardei dulci si boiaua .Sarati si amestecati .
  5. Turnati in cratita 1 litru de apa fierbinte si puneti carnea la fiert .
  6. Asezonati cu cimbrisor , foaie de dafin si crengutele de cimbru si rozmarin .
  7. Puneti capacul si fierbeti la foc mediu pana carnea este moale .
  8. Din cand in cand completati cu apa daca este necesar .
  9. La sfarsit piparati si gustati .Sarati daca mai este nevoie .
  10. Dati prospetime tocanei cu mult patrunjel tocat verde .
  11.  Mamaliguta sa fie si ea gata de pus pe masa alaturi de muraturile preferate .

                        Pofta buna sa aveti !!!

TIPS-URI

1

La miel ar fi mers bine in loc de ulei, untura de porc .Batalul are mai multa grasime asa ca am renuntat la untura si am pus ulei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu costite si gat de batal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocana de porc cu sos si amestec de ciuperci - Reteta gustoasa si satioasa