Toba de pui

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2015 | 5241 vizualizari

 

Sunt foarte multumita de rezultatul acestei retete, ideala pentru o masa festiva dar si pentru cei care isi fac pachetele pentru servici! O recomand!:)

 

INGREDIENTE

  • 700g pulpe de pui dezosate
  • 300g piept de pui
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 1 lingurita granule de usturoi
  • 1 plic gelatina
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de pui:

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se poate inlocui cu usturoi pisat (2-3 catei), sare si piper dupa gust si la sfarsit gelatina fara a o dizolva, amestecam bine pana ce toate ingredientele sau incorporat.

Amestecul obtinut il punem intr-o punga de friptura, o legam bine la gura si o asezam intr-o tava de cozonac .

Dam tava la cuptor pentru cca. 45-50 minute la 180-200 grade, iar dupa ce o scoatem, punem niste greutati deasupra pentru a obtine o toba perfecta; Lasam sa se raceasca in tava, apoi o dam la frigider pentru cateva ore( ideal ar fi pentru a doua zi).

Dupa ce rulada s-a intarit, o scoatem din punga si este numai buna de servit!  

TIPS-URI

1

Pentru a iesi rulada plata, cand puneti greutati (borcane pline de exemplu) asezati un carton mai gros in tava

2

Daca tava este mai mare puneti pune un pahar alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Anghinare cu sos de iaurt si usturoi