Toba a la Nico

de nico15 in Mezel de casa, 3 Ian 2011 | 7200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ficat+carne 1.2 kg   
  • ficat 400 gr                                       
  • Rinichi 2-3 bucati 350 g                                            
  • Sorici 300-400 g                                        
  • Rasol 1.2 kg pus la fiert                                        
  • Sunca 300 g    
  • Piper,
  • foi dafin,
  • sare  
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba a la Nico:

Se curata soriciul si rasolul bine, dupa care se trece prin flacara, spalandu-se din nou. Toate se pun la fiert in apa in care am pus: foi de dafin, sare, piper. Se lasa la fiert pana observam ca sunt fierte, soriciu si ficatul se fierb mai repede, pe masura ce sunt fierte se scot si se lasa la racit intr-un alt vas. Dupa ce au fiert, se lasa un pic la racit si vom trece  la taierea carnurilor in cubulete  mai mici pentru a putea umple burta.

Se umple burta si se va pune si lichidul in care au fiert carnurile, dupa care se va coase burta, se aranjeaza si se mai pune la fiert, aproximativ 30-35 de minute, dupa care se scoate si se va aseza intre doua blaturi de lemn peste care se pun greutati pentru a se presa si a nu ramane aer inauntru. Se va tine intr-un loc racoros.

Pofta Buna

TIPS-URI

1

La inceput cruda carnea cantarea 3.450 kg, dupa ce au fost fierte organele si carnea, cantarea  2.5 kg, iar la final dupa a doua fierbere(burta umpluta cu carnea si organele) a cantarit 1.800 kg .  

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba a la Nico" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]