Toba a la Nico

de nico15 in Mezel de casa, 3 Ian 2011 | 6494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ficat+carne 1.2 kg   
  • ficat 400 gr                                       
  • Rinichi 2-3 bucati 350 g                                            
  • Sorici 300-400 g                                        
  • Rasol 1.2 kg pus la fiert                                        
  • Sunca 300 g    
  • Piper,
  • foi dafin,
  • sare  
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba a la Nico:

Se curata soriciul si rasolul bine, dupa care se trece prin flacara, spalandu-se din nou. Toate se pun la fiert in apa in care am pus: foi de dafin, sare, piper. Se lasa la fiert pana observam ca sunt fierte, soriciu si ficatul se fierb mai repede, pe masura ce sunt fierte se scot si se lasa la racit intr-un alt vas. Dupa ce au fiert, se lasa un pic la racit si vom trece  la taierea carnurilor in cubulete  mai mici pentru a putea umple burta.

Se umple burta si se va pune si lichidul in care au fiert carnurile, dupa care se va coase burta, se aranjeaza si se mai pune la fiert, aproximativ 30-35 de minute, dupa care se scoate si se va aseza intre doua blaturi de lemn peste care se pun greutati pentru a se presa si a nu ramane aer inauntru. Se va tine intr-un loc racoros.

Pofta Buna

TIPS-URI

1

La inceput cruda carnea cantarea 3.450 kg, dupa ce au fost fierte organele si carnea, cantarea  2.5 kg, iar la final dupa a doua fierbere(burta umpluta cu carnea si organele) a cantarit 1.800 kg .  

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba a la Nico" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Toba