Tiropitakia (Placintele cu branza)

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2013 | 8249 vizualizari

 

Asa cum v-am obisnuit, alta reteta greceasca! Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Jumatate kg foi de placinta (subtiri)
  • 330 gr branza feta
  • 110 gr branza graviera
  • 110 ml smantana
  • 2 linguri unt topit
  • 2 oua
  • putin piper
  • un galbenus ptr ungere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiropitakia (Placintele cu branza):

Eu am avut foi de placinta taiate in forma triunghilura, dar puteti folosi orice forma doriti!

Amestecam toate ingredientele si cu o lingura, punem in foile de placinta. Apasati cu o furculita la capete ptr a nu se scurge compozitia in afara!

Intepam putin cu furculita placintelele, le ungem cu un galbenus amestecat cu putina apa, apoi lasam cca 10 minute la frigider, asa se vor umfla mai frumos in timpul coacerii! (eu nu am avut timp, si nu le-am lasat de data asta!) apoi le coacem la cuptorul preincalzit 200C ptr cca 30 min, de fapt pana cand vor avea o culoare aurie.

TIPS-URI

1

Inainte de a le pune la cuptor, puteti sa presarati putin susan.

2

In compozitie puteti pune si putina nucusoara( alor mei, nu le place, si eu nu am pus)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiropitakia (Placintele cu branza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj