pofta mare, lipsa de ingrediente, si putina inspiratie...am vrut tiramisu si am facut...chiar daca a iesit altfel, s-a papat imediat...sotul zice ca a fost mai bun decat cu piscoturi...nu a fost mai bun , parerea mea, dar a fost.....altfel...
Tiramisu reţetă reinterpretata
Mai intai am facut cafeluta si am lasat la racit. Dupa ce s-a racit am pus esenta de rom in ea.
Gelatina am pus-o in apa rece la hidratat in frigider. Astfel se topeste fff repede, imediat ce se incalzeste nitel.
Stafidele le-am pus in apa calduta sa se hidrateze si ele cam jumatate de ora.
Galbenusurile le-am batut bine cu 4 lg de zahar si vanilia pana au devenit albicioase si s-a topit zaharul( nu e nevoie neaparat de zahar pudra, fiindca se va topi oricum). Albusurile le-am batut spuma cu alte 2 lg de zahar. Gelatina am pus-o la foc mic doar sa se incalzeasca putin, s-a topit imediat , apoi am adaugat-o peste galbenusuri si am mai mixat putin sa se amestece bine. Am adaugat mascarpone la galbenusuri si am amestecat cu o lingura pana s-a incorporat bine,, apoi am pus si albusurile si am amestecat tot cu lingura.
In lipsa unei tavi cu pereti detasabili, m-am folosit de o cutie de inghetata, pe care apoi am taiat-o frumusel cu foarfeca de jur imprejur. Deci am luat cutia si am inceput asamblarea.
Am pus un strat de biscuiti inmuiati in cafea , apoi un strat de crema,apoi alt strat de biscuitii inmuiati si apoi iar crema...
Am pus patru straturi de biscuiti, terminanad cu crema deasupra.
Am dat la frigider pt cateva ore, cel putin 2 ca sa se intareasca putin crema.
Am scos cutia si cu o foarfeca am taiat lateralele cutiei, lasand doar partea de jos, pe post de suport-tava.
Am presarat deasupra cacao din belsug , am taiat si am trecut la treaba, adica la infulecat.
Pofta buna si voua!