Tiramisu reţetă originala, cu frisca

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Ian 2013 | 4832 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originala, cu frisca
Chestia asta care-si spune tiramisu e printre preferatele leutului meu ( pentru cine nu stie,am un baiat care e tot in zodia leu,ca si mine) Eu nu sunt consumatoare de cafea,asa ca am inlocuit cafeaua cu ness-ul,tot ceva negru,dar parca mai compatibil cu ce-mi place mie...

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frisca
  • ness
  • cca 50 piscoturi
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originala, cu frisca:

Tiramisu reţetă originala, cu frisca

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul( am facut si varianta cu ele pe baie de aburi,sa nu mai ai senzatia de crud),se adauga branza mascarpone si se amesteca incet,pana devine omogema crema.Separat se bate frisca bine( eu prefer frisca din smantana,dar merge si cu hulala) si se adauga peste compozitia de mai sus.Se pregateste ness-ul cu apa,sa fie destul de tare.Piscoturile se inmoaie in ness,nu foarte mult,ca riscam sa devina terci.

Asamblare,intr-o tava,platou mai inat,ce avem la indemana,alternam strat de piscoturi cu crema la final este crema care va fi pudrata cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originala, cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă adaptata