Tiramisu reţetă originală, aromata
Un dulce deosebit de gustos si fara foc! Dupa multe cautari, am gasit reteta ideala a prajiturii, chiar pe ambalajul piscoturilor de la Boromir! Ce am schimbat la reteta initiala,(totusi!!!) am adaugat esenta de migdale, un mix de cafea instant si espresso pentru sirop. Succes! Va asigur ca se va "evapora instant" prajitura!
Tiramisu reţetă originală, aromata
Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul. Se adaugă apoi brânza dulce (mascarpone) şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă până la omogenizare.
Pişcoturile se însiropează în cafea, în care în prealabil s-a adăugat esenţa de migdale. Pe un platou se întinde un strat de cremă, peste care se aşează un strat de pişcoturi însiropate.
Se continuă astfel, până la epuizarea pişcoturilor şi a cremei. La sfârşit se presară un praf de cacao.
1
Atentie pudrati praful de cacao deasupra prajiturii doar inainte de servire!