Tiramisu reţetă originală, aromata

de Panacris in Prajituri, 7 Dec 2011 | 14265 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală, aromata
Un dulce deosebit de gustos si fara foc! Dupa multe cautari, am gasit reteta ideala a prajiturii, chiar pe ambalajul piscoturilor de la Boromir! Ce am schimbat la reteta initiala,(totusi!!!) am adaugat esenta de migdale, un mix de cafea instant si espresso pentru sirop. Succes! Va asigur ca se va "evapora instant" prajitura!

 

INGREDIENTE

  • piscoturi Boromir 400 g.
  • branza Mascarpone 500 g.
  • oua 3 bucati
  • zahar 200 g.
  • cafea instant concentrata 1/2 ceasca
  • espresso 1/2 cana
  • cacao 50 g.
  • esenta migdale 1 fiola
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, aromata:

Tiramisu reţetă originală, aromata

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul. Se adaugă apoi brânza dulce (mascarpone) şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă până la omogenizare.

Pişcoturile se însiropează în cafea, în care în prealabil s-a adăugat esenţa de migdale. Pe un platou se întinde un strat de cremă, peste care se aşează un strat de pişcoturi însiropate.

Se continuă astfel, până la epuizarea pişcoturilor şi a cremei. La sfârşit se presară un praf de cacao.

 

TIPS-URI

1

Atentie pudrati praful de cacao deasupra prajiturii doar inainte de servire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, aromata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura tiramisu reteta cu ciocolata