Tiramisu reţetă originală
Am pregatit aceasta reteta,de revelion!A fost foarte buna!Va invit si pe voi sa o pregatiti! Pe mine m-a cucerit definitiv! :)
Tiramisu reţetă originală
Pregatim toate ingredientele.Intr-un bol,punem branza mascarpone si zaharul. Cu ajutorul unui mixer amestecam pana ce zaharul se incorporeaza bine, circa 5 minute. Separat se bate frisca foarte bine. Se adauga peste frisca batuta smantana si se mai amesteca din nou. Peste smantana si frisca se adauga crema de branza frecata cu zaharul. Amestecam.
Nessul separat se amesteca cu cateva linguri de apa.
Intr-o tava se pune mai intai un strat de piscoturi inmuiate in ness, aveti grija, deoarece daca le tineti prea mult se rup. Peste stratul de piscoturi se adauga un strat de crema, apoi iarasi un strat de piscoturi si dupa crema ramasa. Ciocolata se rade si se pune deasupra tiramisului. Se da la rece cel putin 6 ore. Ideal ar fi sa stea 12 ore.
1
Se poate decora si cu ness sau cacao
2
Primul strat de piscoturi,nu trebuie foarte bine imbibat in ness,deoarece cand o sa il taiati se va rupe.
3
Puteti folosi si alta frisca....dar eu cred ca ideala ar fi cea Hulala,deoarece nu se inmoaie,ramane tare.