Tiramisu reţetă originală
Un dulce preferat de sotul meu......cu multa, multa crema.... :)
Tiramisu reţetă originală
1.Separati albușurile de gălbenușuri.
2.Bateti albușurile cu putina sare pana isi volumul. Adaugati rand pe rand cate o lingura de zahar, continuând sa mixati pana devine o bezea.
3.Bateti gălbenușurile pana isi dubleaza volumul si devin aalbicioase. Punem gălbenușurile peste albușuri amestecand incet cu o slatula.
4.Mixam si frisca.Mixam si mascarpone.Punem frisca peste mascarpone, amestecand ușor cu o spatula.
5. Crema obținută din albușuri si gălbenușuri o punem putin cate putin peste crema obtinuta de mascarpone Amestecam incet pana se incorporeaza bine.
6.Asamblarea:
Punem un rand de pișcoturi înmuiate in cafea, intindem crema, iar pișcoturi si creama. Eu am avut doua tavi , voi puteti folosi o singura tava mai mare, si continuati sa faceti inca un strat de piscoturi si crema. Am pudrat cu cacao si am dat la rece macar doua ore înainte de a fi servit. Sau chiar o zi.