Prajitura cu lamaie a la Gaby_d

de Patricia Iordache in Prajituri, 13 Apr 2013 | 93430 vizualizari

 

N-am rezistat sa nu fac aceasta prajitura! A fost un deliciu!!!! Multumesc Gaby! Este pe lista de prajituri preferate si o voi reface cat de curand.
Singurul lucru care l-am schimbat la retete a fost la glazura, unde am adaugat si 1/3 de fiola esenta de lamaie Dr. Oetker ;)

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • un vf. cutit sare

pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina sau amidon alimentar (eu am pus 2 linguri de faina si 1 lingura 1/2 de amidon)
  • 5-6 linguri zahar
  • un pachet de unt 80 % grasime
  • coaja si zeama de la o lamaie

pentru glazura:

  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 100 ml smantana cu continut ridicat de grasime
  • 1/3 fiola lamaie Dr. Oetker/zeama de lamaie
  • 2 linguri rase zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie a la Gaby_d:

Cum preparam blatul:

Separam albusurile de galbenusuri.
Mixeazam spuma albusurile impreuna cu sarea si adaugam treptat zaharul, mixand pana se topeste complet.
Galbenusurile le freacam cu ulei, ca pentru maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.
Adaugam compozitia peste albusuri, apoi faina cernuta.

Omogenizam amestecand usor, de jos in sus (nu circular).
Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt (tava de 20/27cm), nivelam si bagam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic (aproximativ 170 grade) pana capata o culoare frumoasa si trece testul scobitorii.
Lasam  la racit si preparam crema.

Cum preparam crema:

Mixam untul spuma.
Intr-un vas cu fund dublu punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin  laptele rece si amestecam cu un tel sa nu se faca cocoloase.

Punem la foc mic si fierbem amestecand mereu cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca, pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Punem vasul in alt vas cu apa rece si amestecam cand si cand ca sa se raceasca crema. Adauga si zeama de lamaie si coaja. Amestecam.
Cand crema ajunge la temperatura camerei adaugam untul spuma si omogenizam.

Cum montam prajitura:

Desprindem hartia de copt de pe blatul rece si il taiem in 3, pe orizontala.

Asezam prima foaie, intindem uniform jumatate din crema, asezam a doua foaie, punem si restul de crema, apoi asezam ultima foaie din blat.

Cum facem glazura:

Intr-un bol punem frisca ,smantana grasa, zaharul si zeama de lamaie (eu am pus 1/3 fiola lamaie Dr. Oetker) si mixam.
Intindem glazura peste prajitura si trasam linii cu ajutorul unei furculite.

Se lasa la rece pana a doua zi (sau minim 4-5 ore) apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie a la Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca Zapada