Tiramisu reţetă originală
Delicios... asa ceva nu gasesti nici la restaurant :) Va rog sa va lamuriti singuri!
Tiramisu reţetă originală
La inceput facem cafeaua pentru ca ea trebuie racita pana terminam crema de facut. Cand s-a racit punem o lingurita esenta de rom in ea si o lasam deoparte.
Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri punem jumatate din cantitatea de zahar si frecam bine pana se topeste. Apoi punem branza mascarpone pastrata la frigider pana atunci, si amestecam bine.
Batem albusurile cu un praf de sare si restul de zahar ,iar la sfarsit adaugam plicul de praf de frisca. Cand este gata turnam albusurile peste compozitia de galbenusuri.
La sfarsit punem smantana si esenta de migdale.
Luam o tava mai inalta si punem un rand de piscoturi insiropate bine in cafea si turnam jumatate din compozitie peste ele. Apoi mai punem un rand de piscoturi orientate in sens opus fata de primele si turnam restul de crema pana le acoprim bine.
Pudram cu cacao si o bagam la frigider musai pana a 2-a zi. :))
Eu am rezistat, nu stiu voi!
Pofta buna si va asigur ca e mai delicioasa decat la orice cofetarie!