Tiramisu reţetă originală

de Anamaria Cook in Dulciuri, 24 Iun 2012 | 4885 vizualizari

 

Prăjitura Tiramisu este un desert tradițional italian, ceea ce îl deosebește de alte deserturi astea acea intensă aromă de cafea care nu poate fi confundată. Un alt element cheie la această prăjitură este și minunatul gust al brânzei mascarpone și aroma pișcoturilor. Puse cap la cap aceste ingrediente reușesc de fiecare dată să alinte papilele noastre gustative.

 

INGREDIENTE

  • 200g piscoturi
  • 250g mascarpone
  • 4 galbenusuri de ou
  • 300ml apa calduta cu 2 lingurite cafea instant
  • 300ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita esenta vanilie
  • 5 linguti zahar pudra
  • 2 linguri Marsala, eu am folosit brandy frantuzesc
  • cacao pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reteta originala

Pentru inceput preparati cafeaua amara si lati-o la racit, apoi  amestecati galbenusurile de ou cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie omogena. Puneti galbenusurile pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa, cand luati de pe foc adaugati esenta de vanilie.  Lasati la racit, amestecand din cand in cand sa nu se intareasca la suprafata.

Mixati frisca la viteza mica. Intr-un alt bol omogenizati branza mascarpone cu zaharul vanilat apoi adaugati frisca mixand in continuare. La final turnati galbenusurile amestecand usor cu o lingura de lemn. Dati la frigider pentru 15-20 de minute.

Cand crema sa inchegat, imbracati o forma de cozonac in folie alimentara (puteti folosi si un vas dreptunghiular de iena, eu am folosit forma de paine pentru a putea face mai multe straturi) scufundati o singura data piscoturile in cafeaua amestecata cu vinul Marsala si asezatile in forma. Peste piscoturi intindeti un strat de crema, continuati asa pana terminati crema avand grija ca ultimul strat sa fie de piscoturi.

Acoperiti prajitura cu folia alimentara si dati la frigider peste noapte. Cand este gata rasturnati-o  pe un platou, pudrati cu cacao si taiati in felii de marime potrivita.

POFTA BUNA!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mascarpone