Nu stiu daca e Tiramisu reţetă originală, dar am spus de nenumarate ori cat de mult imi place tiramisu, fiindca-i un desert fin si racoritor, cu aroma puternica de cafea :) Prefer insa varianta fara ou, fiindca nu-mi plac cremele pe baza de ou. In schimb nu refuz o portie de tiramisu cu mult mascarpone si cu ceva fructe daca-i posibil :)
Tiramisu reţetă originală
Eu am pregatit intai cafeaua si ca sa se raceasca mai repede am amestecat-o cu laptele foarte rece. Prefer sa fie concentrata, asa ca am facut cafea tare cam 300 ml si am completat cu 100 ml lapte.
Intr-un bol am amestecat 200 ml lapte cu zaharul si cu praful pentru crema. Am mixat bine timp de cateva minute pana am obtinut o crema tare.
Am adaugat mascarpone si frisca lichida pe care am mixat-o foarte bine inainte in alt bol.
Am obtinut o crema consistenta si fina, pe care am pus-o 10 minute la frigider, inainte sa o folosesc la tiramisu.
Piscoturile le-am inmuiat in cafea cu lapte si am asezat primul strat.
Peste acest strat de piscoturi am pus jumatate din crema de mascarpone si bucatele de capsuni.
Am asezat si al doilea strat de piscoturi insiropate in cafea, apoi am pus restul de crema si am intins pe toata suprafata.
Nu am decorat prea spectaculos, ci am folosit bombonele pt decor si bucati de capsuni.
Am pus prajitura la frigider pana a doua zi. Este ideal sa servim tiramisu cat mai rece.
Este o prajitura foarte usor de pregatit, foarte gustoasa si racoritoare.