am facut niste prajituri pentru o nunta, printre care si rulada asta, insa pozele mi-au iesit tare naspa, nu am avut timp sa stau sa le fac cum trebuie.....
batem albsusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu foaie de copt, iar desupra turnam cateva picaturi de colorant alimentar, dupa care cu ajutorul unei furculite imprestiem culoarea prin toata tava, si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.
Dupa ce scoatem blatul il rulam cu ajutorul hartiei de copt cat este cald, altel se rupe, si-l lasam asa cateva minute.
Intre timp pregatim crema astfel:
Se freaca zaharul cu ouale, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand continuu.
Cand compozitia a ajuns la punctul de fierbere se opreste focul si se raceste.
Compozitia rezultata o turnam putin cate putin peste untul pe care l-am mixat pana a devenit spuma, se adauga cacaoa si esenta.
Crema astfel obtinuta o punem peste blat, pe care il vom rula dupa forma pe care a laut-o. o lasam cel putin o ora la rece, apoi se taie felii.