Tiramisu reţetă cu frisca
Tiramisu reţetă cu frisca
Se pregateste nessul in care se adauga romul si se da la racit.
Intr-un vas se bat albusurile spuma cu cele 4 linguri de fructoza (CLIO) pana se obtine o bezea, in alt vas se face o crema din cele 6 galbenusuri cu branza Mascarpone, dupa care se amesteca usor cu bezeaua. Frisca foarte rece se mixeaza bine, fara adaosuri de intaritor de frisca, doar adaugand zahar/fructoza dupa gust si se incorporeaza in crema de mascarpone.
Se insiropeaza piscoturile cu ness pentru o fractiune de secunda pe ambele parti si se asaza intr-un vas yena (eu am montat totul in tava de la cuptor, deoarece am avut o cantitate generoasa de crema), se toarna jumatate din crema, se pudreaza din abundenta cu cacao, se asaza al doilea strat de piscoturi insiropate si se termina cu cealalta jumatate de crema, de asemenea pudrandu-se cu cacao.
Se da la frigider pentru cel putin 5 ore (eu l-am lasat pana a doua zi si a iesit excelent), dupa care se poate consuma.