Plecand de la Tiramisu reţetă originală, am pregatit acest cheesecake
Tiramisu reţetă originală
Blatul:
Se sfarama biscuitii bine,se topeste untul la bain-marie apoi se adauga intr-un vas alaturi de biscuiti si amestecam bine.Ungem cu putin unt tava de tor (diametru de 24 cm) si o invelim in hartie de copt apoi punem compozitia de biscuite cu unt si o presam bine cu o lingura. Dam la frigider pentru 30 minute.
Crema:
Punem branza si cutia de mascarpone intr-un vas si le batem bine cu mixerul,adaugam galbenusurile,zaharul si gelatina topita in smantana si le amestecam bine.
Siropul:
Punem apa la fiert impreuna cu zaharul si lingurita de cafea,il lasam la rece si apoi insiropam blatul.
Final:
Scoatem blatul de la rece,turnam crema tiramisu si il lasam din nou la frigider pentru 4-5 ore.Inainte de servire il scoatem din tortiera si presuram cacaoa si ornam cu ciocolata.
1
am folosit foi de gelatina