Daca tot e primavara...si tot aveti chef de un tort usor de facut si extrem de delicios, recomand Tiramisu....fara piscoturi de data asta si un pic mai altfel dar extrem de delicios.-Tiramisu reţetă cu blat
Blat :
Crema:
Insiropare:
Tiramisu reţetă cu blat
Pregatire:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu mixerul .
In spuma rezultata se adauga galbenusurile ( unul cate unul), uleiul in fir subtire si faina amestecata cu praful de copt , pe rand cate o lingura amestecand de sus in jos.
Blatul se pune intr-o forma ( de care preferati) si se coace pe treapta 1 a cuptorului cu gaz 20-30 de minute ( testul scobitorii).
Se scoate din cuptor si se raceste.
Crema:
Gelatina se hidrateaza in putina apa rece .
Se amesteca galbenusurile cu zahar. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se spumeaza prin frecare . Se adauga mascarponele si se amesteca pana la omogenizare.
Albusurile se bat spuma cu frisca. Se adauga amestecul de mascarpone si se omogenizeaza cu grija.
Gelatina se lichefiaza in cuptorul cu microunde sau in bain-marie. Se adauga in crema.
Asezare:
Blatul se taie pe 3 nivele .
Forma de tort se tapeteaza cu nailon alimentar ( pungi de congelator taiate in lipsa de altceva)
Se pune un strat de crema, un strat de blat insiropat cu cafea, un strat de crema …si tot asa, ultimul strat sa fie de blat.
Forma se da la frigider 30 de minute.
Se rastoarna tortul pe un platou si se indeparteaza folia.
Tortul de pudreaza din belsug cu cacao de buna calitate. ( puteti decora dar aspectul nefinisat arata foarte bine).
1
Atentie la temperatura gelatinei lichefiate sa nu fie foarte fierbinte . Riscul e sa se taie crema.