Tiramisu reţetă cu blat

de iqphantom in Torturi, 28 Feb 2013 | 11382 vizualizari

 

Daca tot e primavara...si tot aveti chef de un tort usor de facut si extrem de delicios, recomand Tiramisu....fara piscoturi de data asta si un pic mai altfel dar extrem de delicios.-Tiramisu reţetă cu blat

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 9 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 prafuri de vanilie ( sau o fiola de esenta)

Crema:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar2 plicuri zahar vanilat
  • 400 gr mascarpone
  • 200 ml frisca vegetala ( sau orice fel de frisca in cutie – contine stabilizatori)
  • 2 plicuri de gelatina granule

Insiropare:

  • 100 ml cafea tare
  • 2 lingurite de zahar
  • 25 ml rom brun( poti folosi rom alb, Lacrima lui Ovidiu, coniac,etc)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu blat:

Tiramisu reţetă cu blat

Pregatire:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu mixerul .

In spuma rezultata se adauga galbenusurile ( unul cate unul), uleiul in fir subtire si faina amestecata cu praful de copt , pe rand cate o lingura amestecand de sus in jos.

Blatul se pune intr-o forma ( de care preferati) si se coace pe treapta 1 a cuptorului cu gaz 20-30 de minute ( testul scobitorii).

Se scoate din cuptor si se raceste.

Crema:

Gelatina se hidrateaza in putina apa rece .

Se amesteca galbenusurile cu zahar. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se spumeaza prin frecare . Se adauga mascarponele si se amesteca pana la omogenizare.

Albusurile se bat spuma cu frisca. Se adauga amestecul de mascarpone si se omogenizeaza cu grija.

Gelatina se lichefiaza in cuptorul cu microunde sau in bain-marie. Se adauga in crema.

Asezare:

Blatul se taie pe 3 nivele .

Forma de tort se tapeteaza cu nailon alimentar  ( pungi de congelator taiate in lipsa de altceva)

Se pune un strat de crema, un strat de blat insiropat cu cafea, un strat de crema …si tot asa, ultimul strat sa fie de blat.

Forma se da la frigider 30 de minute.

Se rastoarna tortul pe un platou si se indeparteaza folia.

Tortul de pudreaza din belsug cu cacao de buna calitate. ( puteti decora dar aspectul nefinisat arata foarte bine).

TIPS-URI

1

Atentie la temperatura gelatinei lichefiate sa nu fie foarte fierbinte . Riscul e sa se taie crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta adaptata