Tiramisu reţeta adaptata, cu capsuni
Tiramisu reţeta adaptata, cu capsuni
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga laptele rece, amestecand usor. Se pune vasul pe foc si se fierbe, la foc mic, amestecand mereu, pana compozitia incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.
Cand crema de oua s-a racit adaugam mascarpone si mixam usor.
Capsunile se mixeaza in blender pana devin ca o pasta, apoi se adauga peste crema de oua cu mascarpone.
Frisca se bate, apoi se incorporeaza usor in compozitie.
Intr-un vas dreptunghiular se aseaza un strat de piscoturi, se toarna jumatate din crema, se pune un alt strat de piscoturi si se acopera cu restul de crema. Totul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi.
Se orneaza cu capsuni si ciocolata rasa sau bilute de ciocolata.
1
cantitatea de zahar se poate adapta in functie de preferinte si in functie de dulceata capsunilor
2
piscoturile nu necesita insiropare, se vor inmuia foarte bine de la crema