In copilarie, iubeam turta dulce, asa ca am cautat mereu secretul care ii da gustul specific. Am experimentat cu tot felul de mirodenii, insa am constatat ca cele simple sunt cele mai bune. Asadar, aceasta e reteta mea de turta dulce cu scortisoara, miere, decorate cu ornamente de zahar si cuvertura de lapte.
Se amesteca untul sau margarina cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adauga si cacaua, praful de copt, scortisoara si, treptat, faina. Se amesteca si se framanta bine. Nu intariti aluatul cu faina multa. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, pufos, moale, dar suficient de consistent pentru a il putea intinde. Aluatul se foloseste imediat, nu e nevoie sa-l lasati la dospit.
Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina, intr-o foaie potrivit de groasa. Se taie cu forme de patiserie sau cu paharul si se asaza in tava, pe foaie de copt.
Se da la cuptor, la foc mediu, 8-10 de minute fiecare tava. Eu am obtinut 3 tavi.
Se lasa turta dulce la racit.
Se topesc cateva patratele de cuvertura de lapte, pe baie de abur sau la chocolate fondue (se poate vedea in poze, seamana cu ciocolata alba), se umple o punga cu glazura aceasta, se taie punga la un capat si se orneaza turta dulce. Se decoreaza cu fulgi de zahar, bombonele si coaja de portocala.
Se pastreaza in cutii metalice pentru prajituri.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/turta-dulce-2016.html