Dragele mele va invit la o portie de tort.-Tiramisu reţeta adaptata
Tiramisu reţeta adaptata
1.Se tapeteaza o tava sau forma cu ceolofan.Gelatina se hidrateaza cu 4 linguri de apa sau suc de fructe.
2.Se pun ouale intr-un castron impreuna cu zaharul,si se bat un pic.Apoi se pun pe baie de abur si se tine pana se ingroasa ca o smantana. Amestecam continuu.
3.Se face o cafea tare in care se pune 2 lingurite de zahar si 2 esente de rom.(se poate adauga si coniac,dar atunci nu vom da la copii).
4.Frisca se bate bine pana se intareste.Crema mascarpone se mixeaza si ea.Se dau la frigider.
5.Cand crema s-a ingrosat se da deoparte si se adauga gelatina.Se mesteca pana se dizolva toata gelatina.
6.Se lasa la racit.Se amesteca frisca cu crema mascarpone,apoi se adauga crema de oua.Se pun si cele 2 esente de rom ramase.
7.Se scufunda piscoturile in cafeaua tare,apoi se asaza in tava.Se pune un rand de piscoturi,un rand de crema,piscoturi crema.Se dau la frigider pana se intareste.De preferat se lasa de pe o zi pe alta.
8.Se pudreaza cu cacao din abundenta.
1
aceste cantitati se pot micsora in functie de cat de mare dorim tortul.