Tort cu lime si afine - Dukan

de Criss in Torturi, 6 Mai 2014 | 10603 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -3 oua
  • -3 linguri indulcitor Stevia
  • -1 cutie iaurt activia 0.1%
  • -1 plic praf de budinca cu gust devanilie
  • -4 linguri tarate de ovaz macinate fin
  • -esenta de vanilie
  • -1 lingurita praf de copt
  • Mousse de lamaie
  • -2 oua
  • -1 plic praf de budinca cu gust de lamaie
  • -3 linguri indulcitor pudra Clio/Stevia
  • -500 ml lapte 0.1%
  • -1 plic gelatina Dr.Oetker
  • -coaja de lime
  • -zeama de la o jumatate de lime
  • Crema de afine:
  • -2 linguri afine congelate
  • -2 linguri indulcitor pudra Clio
  • -2 cutii crema de branza cu iaurt grecesc 0.2%
  • -1 cutie branza Fagaras 3%
  • -1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lime si afine - Dukan:

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga esenta de vanilie . Se toarna compozitia in tava de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la foc mic in cuptorul preincalzit.

Pentru crema, gelatina se hidrateaza in putin lapte. Ouale se separa si se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu indulcitorul, praful de budinca, coaja de lime si laptele. Se fierbe crema pana se ingroasa, amestecand in continuu. Cand e fiarta, se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata si zeama de lime. Se amesteca bine, apoi se adauga albusurile batute spuma.

In tava de tort se pune blatul, se toarna crema si se pune tava in frigider pana se intareste crema. Nu dureaza mai mult de o ora.

Intre timp se prepara crema de afine astfel: Gelatina se hidrateaza in zeama lasata de afine. Afinele se paseaza printr-o sita astfel incat razulta un piure fin. Intr-un bol se pune branza Fagaras si se paseaza cu blenderul vertical, sa rezulte o crema fina. Se pune si crema de branza, scursa in prealabil. Se adauga indulcitorul, piureul de afine si gelatina topita. Crema rezultata se pune putin la rece, apoi se toarna intr-un posh si se orneaza tortul. Crema e destul de moale, motiv pentru care rozetele nu sunt atat de frumoase, dar se mai intareste in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lime si afine - Dukan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de vara