Am ales sa va prezint o reteta de prajitura Tiramisu un pic modificata. Copiilor mei nu tare le plac prajiturile cremoase si atunci am folosit doar jumatate din cantitatea de mascarpone,iar pentru cealalta jumate am folosit branza dietetica de vaci.Si spre bucuria mea au fost foarte incantati de rezultat
Tiramisu reţetă adaptata
Se bat 5 galbenusuri cu 50 g zahar pudra. Se amesteca branza de vaci cu mascarponele, dupa care le adaugam impreuna cu 4 cl lichior de migdale, la galbenusurile batute cu zaharul.
Punem intr-un vas 300ml espresso si plonjam putin piscoturile dupa care le asezam intr-o forma. Le acoperim cu o cantitate din crema si pudram cu cacao. Se insiropeaza si restul de piscoturi si asezam peste primul strat.Se acopera cu crema, se pudreaza cu cacao si un pic de zahar pudra.Incheiem cu cel de al treilea stat.
Se da la frigider 2 ore, dupa care....."Pofta buna"!!!!