Tiramisu reţetă adaptata
BLAT :
CREMA :
Tiramisu reţetă adaptata
Blatul : Amestecam faina cu cacao si praf de copt. Bat galbenusurile cu zahar pana se albesc iar zaharul se topeste. Peste galbenusuri adaug untul, nessul dizolvat si omogenizez. Bat albusurile spuma. In amestecul de galbensuri adaug alternand,1 lingura faina, 1 lingura albus. Incorporam totul bine si apoi punem intr-o forma inalta de tort de cca 15 cm sau impartim compozitia in 2 si coacem de 2 ori. La foc mediu cca 45-55 minute, pana se face in mijloc.
Eu am copt intr-o cratita mai inalta. Dupa ce s-a racit am taiat in 3 si am insiropat cu 100 ml. ness tare.
reteta Cremei de mascarpone este preluata de la Oana (multam!)
CREMA : Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam mascarpone rece, amestecam incet cu lingura, adaugam esenta de vanilie si albusurile batute batz.
crema
1 blat insiropat
si tot asa pana terminam blaturile si crema.
Se lasa la frigider cateva ore.
1
crema de mascarpone este a Oanei, vedeti reteta ei pt.mai multe detalii