Tian de legume

de Julie in Mancaruri de legume, 29 Iul 2011 | 3198 vizualizari

 

Tian de legume dupa o reteta frantuzita de Laura Calder.
Se prepara intr-un vas rotund, din lut, mai inalt si mai mare in partea de sus, care se numeste tian, de unde si denumirea preparatului. Se poate gati insa si intr-un vas rotund, normal. Tian de legume contine felii fine de dovlecei, vinete, rosii, ceapa si usturoi, gatite lent in cuptor, pana la punctul de topire.
O mancare de vara, colorata, gustoasa si sanatoasa, care se poate servi fierbinte sau rece, ca atare sau alaturi de carne ori peste la gratar.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel,
  • 1 vanata,
  • 5-6 rosii,
  • 1 ceapa, 
  • 4 catei de usturoi,
  •  branza,
  • sare, piper,
  • cimbru,
  • busuioc,
  • ulei de masline.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tian de legume:

Dovlecelul si vanata se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Vanata poate fi lasata si cu tot cu coaja. Rosiile se taie in felii mai groase. Ceapa se taie pestisori. Usturoiul se taie feliute subtiri. Se caleste ceapa in o lingura cu ulei, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si se mai lasa la calit inca 1-2 minute. Amestecul se intinde pe fundul unui vas rotund de yena. Deasupra se aseaza legumele, in straturi alternante, in forma de evantai.
Fiecare strat de legume se presara cu sare, piper, cimbru si busuioc verde. Se stropeste totul cu 1-2 linguri ulei, se acopera vasul cu capac sau cu folie de aluminiu si se introduce in cuptor pentru 40 minute. Se inlatura capacul sau folia, se adauga deasupra branza taiata in cuburi mici si se mai lasa la cuptor inca 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tian de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu legume reteta simpla si gustoasa de post