Terina de legume cu pui

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 9 Ian 2014 | 6825 vizualizari

 

M-am saturat de eterna salata boeuf si m-am gandit sa ii dau o alta fata...inspirata de aici,de la bucatarasi.

 

INGREDIENTE

  • 3 buc morcovi fierti,tocati
  • 3 buc patrunjel fierti,tocati
  • 3 buc cartofi fierti,tocati
  • 2 buc oua fierte tari,maruntite
  • 100 g Maioneză dietetică facuta in casa
  • 100 g smantana slaba
  • 150 g Porumb dulce boabe
  • 150 g Mazăre verde boabe
  • 300 g Piept de pui fiert si tocat
  • 1 buc rosie pentru decor
  • 9 feliute ardei gras semafor felii
  • 1 lingurita mustar dulce
  • 2 plicuri gelatina alimentara granule
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de legume cu pui:

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu zarzavatul,cartofii si sare;

Intre timp,porumbul si mazarea  se storc bine de zeama;

Se prepara maioneza din galbenusul de ou,laptele condensat,mustar si uleiul de masline; se amesteca maioneza cu smantana;

Se fierb ouale tari,se decojesc si se toaca marunt;

Cand pieptul de pui este fiert se scoate din supa si se toaca marunt;la fel procedezi si cu zarzavatul si cartofii;

Strecori 200 ml de supa si o dai la racit;

Amesteci toate ingredientele: zarzavat,porum,,mazare,piept de pui,oua si sosul de maioneza cu smantana; dregi cu mustar si sare daca mai este nevoie;

Cand supa s-a racit, pui gelatina la umflat;cand este bine umflata o pui la foc mic,pana cand se lichefiaza( atentie sa nu fiarba fiindca se taie!); adaugi gelatina la amestecul obtinut,in fir subtire;

Tapetezi o forma de chec cu folie alimentara, torni compozitia si o dai la rece pentru cca 2 ore;

O rastorni pe un platou,indepartezi folia si o decorezi cu rosia si feliile de ardei;

O servesti taiata felii.

TIPS-URI

1

legume

2

pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de legume cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

09.01.2014, 19:12

gaby_duceag 1

09.01.2014, 22:41

MINUNATA!

diaconta 1

10.01.2014, 09:04

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete pane