Kus kus

de Giana in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2013 | 6001 vizualizari

 

Kus kus sunt paste fainoase preparate din faina de grau.
Inainte kus kus era preparat folosind o copaie din lemn in care se punea faina, apoi era umezita si prin frecare se obtineau granule de foarte mici dimensiuni. Peste acestea se presara gris pentru a ramane separate unele de altele. Kus kus-ul astfel obtinut era uscat la soare si se putea pastra cateva luni.

 

INGREDIENTE

  • o cana de kus kus
  • doua cani cu supa de carne (sau apa)
  • o lingura de ulei
  • doua lingurite unt
  • sare si vegeta dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kus kus:

Se pune uleiul la incins intr-o cratita de teflon (de preferat cratita trebuie sa fie ma intinsa) si un sfert din cantitatea de kus kus. Se prajeste kus kus-ul pana ce capata o culoare maronie, dupa care se adauga si restul de cantitate de kus kus. Se adauga apa si se lasa la fiert la foc mare. Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca dam focul la mic si adaugam condimentele apoi punem capacul.
Se fierbe pana scade apa si kus kus‑ul s‑a înmuiat.
Cand este gata, se adauga cele doua lingurite de unt, si se acopera cratita cu un prosop timp de 10 minute.

TIPS-URI

1

Acest preparat se poate servi in loc de mancare cu un pahar de ayran, sau ca si garnitura langa mancaruri cu carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kus kus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sylvia 1

05.10.2013, 17:07

interesanta prepararea lui, eu cunosc metoda algeriana de oparire a lui sau cea marocana de fierbere in aburii de la mancare , super arata !

Rocsi 1

05.10.2013, 20:43

Giana 1

07.10.2013, 08:32

Sylvia, ma voi documenta si voi incerca ambele metode mentionate de tine. Multumesc pt idei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini-pateuri cu cas