Tempura este un preparat japonez foarte simplu de facut (ca un fel de pane), folosit pentru peste, fructe de mare sau legume.
Pentru tempura
Pentru sos
In plus, 500 g creveti
Mai intai se pregatesc crevetii, cam 500 g, decongelati si stersi ca sa nu fie uzi.
Intr-o tigaie nu foarte mare, dar adanca, pune ulei sa se incinga foarte bine. Uleiul trebuie sa aibe o inaltime de aproximativ 4 cm, daca nu mai mult.
Tempura se pregateste exact cand uleiul e fierbinte, nu inainte. Intr-un castron bate bine oul, adauga apa si amesteca. Adauga faina si amesteca putin, nu prea mult. Pot ramane cocoloase de faina neamestecate, ele dand o consistenta aparte amestecului prajit.
Baga crevetii in oul batut si prajeste-i in uleiul incins 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate-i pe servetele absorbante. Serveste crevetii calzi,cu sos.
1
Apa folosita trebuie sa fie foarte rece (chiar cu gheata), pentru ca preparatul (care va fi prajit in mult ulei) sa nu absoarba prea mult ulei.