Tempura cu creveti

de Brindusa in Fructe de mare, 23 Ian 2010 | 33704 vizualizari

 

Tempura este un preparat japonez foarte simplu de facut (ca un fel de pane), folosit pentru peste, fructe de mare sau legume.

 

INGREDIENTE

Pentru tempura

  • 1 ou
  • 100 ml apa rece, de la gheata
  • 3 linguri faina

Pentru sos

  • 5 cm ghimbir prospat, ras
  • 2 linguri sos soia
  • 6 linguri vin alb, dulce
  • zeama de lamaie
  • sare dupa gust

In plus, 500 g creveti

Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tempura cu creveti:

Mai intai se pregatesc crevetii, cam 500 g, decongelati si stersi ca sa nu fie uzi.

Intr-o tigaie nu foarte mare, dar adanca, pune ulei sa se incinga foarte bine. Uleiul trebuie sa aibe o inaltime de aproximativ 4 cm, daca nu mai mult.

Tempura se pregateste exact cand uleiul e fierbinte, nu inainte. Intr-un castron bate bine oul, adauga apa si amesteca. Adauga faina si amesteca putin, nu prea mult. Pot ramane cocoloase de faina neamestecate, ele dand o consistenta aparte amestecului prajit.

Baga crevetii in oul batut si prajeste-i in uleiul incins 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate-i pe servetele absorbante. Serveste crevetii calzi,cu sos.

TIPS-URI

1

Apa folosita trebuie sa fie foarte rece (chiar cu gheata), pentru ca preparatul (care va fi prajit in mult ulei) sa nu absoarba prea mult ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tempura cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare