Telina a la grec - reteta de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 12 Mar 2018 | 7103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g telina
  • 100 ml ulei
  • 3 buc ceapa
  • 1 lingura faina
  • 150 g mazare
  • 150 g masline negre
  • 2 legaturi marar
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Telina a la grec - reteta de post:

Telina se curata de coaja si se taie felii subtiri. Feliile de telina se prajesc pe rand in ulei incins.

In uleiul ramas calim ceapa taiata fideluta. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca, adaugam faina si stingem cu apa. Adaugam telina, mazarea fiarta, maslinele oparite. Adaugam apa cat sa acopere toate legumele. Lasam sa fiarba acoperit pentru ~30 minute. Condimentam cu sare si piper. Se acreste cu putina zeama de lamaie si dupa ce stingem focul adaugam mararul tocat marunt.

 Servim rece, ornand cu marar verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Telina a la grec - reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei