Tarte rapide cu crema de oua

de anca_rm in Dulciuri, 15 Mai 2015 | 3018 vizualizari

 

Am vrut sa iasa ceva mai deosebit dar se mai intampla ca socoteala din targ sa nu se potriveasca cu cea de acasa .
Am luat o reteta de pe un site care reprezenta o tarta traditionala portugheza , am urmat reteta pas cu pas , dar nu arata ca cele din poza. Dar azi am gasit una de pe un site portughez scrisa in engleza unde este data si reteta de aluat , asa ca ma voi apuca cat e curand din nou de treaba.
Oricum reteta este foarte gustoasa si daca vreti sa o incercati eu vi-o recomand cu drag . Cat despre reteta traditionala portugheza voi incerca o alta si revin , nu ma las pana nu imi ies ca si cele din fotografii.

 

INGREDIENTE

  • -aluat de patiserie (linco)
  • -6 galbenusuri
  • -100 ml lapte
  • -350 ml frisca
  • -80 gr faina
  • -9 linguri zahar
  • -vanilie
  • -scortisoara
  • -coaja de la o lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte rapide cu crema de oua:

Batem galbenusurile cu zaharul pe bain marin pana cand se topeste zaharul.

Laptele il amestecam cu faina si il adaugam treptat peste galbenusuri si mai fierbem pana cand se ingroasa .

Se face ca si o crema de ou .

Batem separate frisca si adaugam in ea treptata crema de oua amestecand cu o lingura de lemn sau spatula. Adaugam si aromele .

Aluatul il lasam la decongelat , eu am folosit aluat de foietaj Linco . Il desfacem din ambalaj si cu ajutorul unui pahar cu gura mare taiem din el bucati rontunde .

 Mie mi-au iesit 18 bucati .

Punem aluatul in forme de tarte sau briose si le dam la cuptorul incins pentru 10 minute.

Dupa cele 10 minute scoatem aluatul din cuptor si il lasam sa se lase . Al meu s-a umflat si nu mai aveam unde sa pun crema , asa ca le-am lasat sa se raceasca putin si s-au lasat .

Adaugam in mijlocul lor crema de oua cat incape si dam din nou la cuptorul incins pana se rumenesc frumos.

 Se servesc pudrate cu zahar praf. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte rapide cu crema de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si nuca prajita