Am vrut sa iasa ceva mai deosebit dar se mai intampla ca socoteala din targ sa nu se potriveasca cu cea de acasa .
Am luat o reteta de pe un site care reprezenta o tarta traditionala portugheza , am urmat reteta pas cu pas , dar nu arata ca cele din poza. Dar azi am gasit una de pe un site portughez scrisa in engleza unde este data si reteta de aluat , asa ca ma voi apuca cat e curand din nou de treaba.
Oricum reteta este foarte gustoasa si daca vreti sa o incercati eu vi-o recomand cu drag . Cat despre reteta traditionala portugheza voi incerca o alta si revin , nu ma las pana nu imi ies ca si cele din fotografii.
Batem galbenusurile cu zaharul pe bain marin pana cand se topeste zaharul.
Laptele il amestecam cu faina si il adaugam treptat peste galbenusuri si mai fierbem pana cand se ingroasa .
Se face ca si o crema de ou .
Batem separate frisca si adaugam in ea treptata crema de oua amestecand cu o lingura de lemn sau spatula. Adaugam si aromele .
Aluatul il lasam la decongelat , eu am folosit aluat de foietaj Linco . Il desfacem din ambalaj si cu ajutorul unui pahar cu gura mare taiem din el bucati rontunde .
Mie mi-au iesit 18 bucati .
Punem aluatul in forme de tarte sau briose si le dam la cuptorul incins pentru 10 minute.
Dupa cele 10 minute scoatem aluatul din cuptor si il lasam sa se lase . Al meu s-a umflat si nu mai aveam unde sa pun crema , asa ca le-am lasat sa se raceasca putin si s-au lasat .
Adaugam in mijlocul lor crema de oua cat incape si dam din nou la cuptorul incins pana se rumenesc frumos.
Se servesc pudrate cu zahar praf.