Tarte cu rubarba si prune

de Oana in Dulciuri, 23 Apr 2015 | 5213 vizualizari

 

Dulce-acrisoara si buuuna! 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • unt topit- 125 grame
  • lapte- 2 linguri
  • zahar pudra- 3 linguri
  • faina- 250 gr
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un ou
  • un praf de sare

Umplutura:

  • rubarba- 400 gr
  • prune- 400 gr
  • zahar- 4 linguri
  • unt- 50 gr
  • scortisoara- o lingurita
  • ienibahar macinat- un varf de lingurita
  • cardamon macinat- un varf de lingurita
  • amidon- 1 lingura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu rubarba si prune:

  • Amestecati ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul unui robot sau cu mana  pana obtineti o compozitie omogena

  • Puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider pana pregatiti umplutura

  • Puneti untul la topit intr-o tigaie incapatoare, cu pereti inalti, apoi adaugati zaharul si lasati-l sa se caramelizeze usor

  • Adaugati prunele si rubarba taiate in cuburi si amestecati pana se inmoaie usor

  • Opriti focul si adaugati amidonul dizolvat in putina apa si condimentele

  • Tapetati cu ulei si faina 8 forme mici de tarta, de preferabil cu fund detasabil

  • Impartiti aluatul in 8 parti si intindeti cate o foaie pentru fiecare tarta, apoi asezati-l in forma si presati usor pe margini. Taiati cu un cutit marginile care depasesc forma

  • Impartiti apoi fructele in cele 8 forme si coaceti tartele la 180 de grade, pentru 30 de minute

  • Lasati tartele sa se raceasca in cuptorul oprit, apoi desfaceti formele si lasati-le sa se raceasca pe un gratar

  • Puteti servi tartele cu frisca si ciocolata

TIPS-URI

1

Eu am folosit rubarba congelata, dar puteti folosi si proaspata, cand se gaseste la piata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu rubarba si prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune