Tarte cu ricotta si smochine

de adriana65 in Prajituri, 3 Oct 2013 | 3280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 125 g unt rece tăiat cubuleţe
  • 100 g zahăr fin
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 1 linguriţă praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Ingrediente pentru dulceaţă de smochine:
  • 4 smochine
  • o lingură de zahăr
  • 20 unt
  • câteva picături de coniac
  • Ingrediente pentru topping:
  • 250 g ricotta
  • 100 g zahăr fin
  • 1 gălbenuş de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu ricotta si smochine:

Pentru prepararea blatului punem toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie la care se ataşează cuţitul. În 2 - 3 minute amestecul este omogenizat, gata pentru a fi pus într-o folie alimentară şi dat la frigider pentru o oră.

Smochinele se spală, se şterg, se îndepărtează codiţele  apoi se taie felii. Se pun într-o crăticioară, se adaugă puţin coniac şi se pun la fiert 1 - 2 minute. Se adaugă zahărul, se mai fierbe până se topeşte acesta apoi se adaugă untul.  Vasul se pune la rece. După răcire, cu ajutorul blenderului, mixăm smochinele pentru a obţine dulceaţa. Eu am preferat să prepar dulceaţa puţin mai groasă, dar dacă o vreţi mai subţire adăugaţi la începutul preparării 50 ml apă.  Pe o planşetă întindem aluatul la o grosime de 1/2 cm. şi tăiem cercuri puţin mai mari decât formele de tarte. Aluatul este suficient pentru 6 tarte. Se întinde aluat în fiecare formă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Surplusul de pe margini se taie cu un cuţit. În fiecare formă se adaugă câte 2 linguri dulceaţă de smochine şi câte 2 - 3  linguri cremă de ricotta obţinută prin frecarea  brânzei ricotta cu zahăr şi gălbenuş de ou.  Formele cu tarte se pun în cuptorul încălzit la 180 grade C şi se coc aproximativ 20 minute. Se scot din cuptor şi după răcire se pudrează cu zahăr pudră. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu ricotta si smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu migdale si crema de nectarine