Tarte cu mere si stafide

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 14 Noi 2011 | 3155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • 50 ml apa rece
  • 120 g faina alba
  • 120 g faina neagra
  • 4 g praf de copt
  • 40 g fulgi de ovaz
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  •  Umplutura:
  • 3 mere rosii(~500 g)
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 100 g stafide
  • ½ lamaie
  • 1 si 1/2  lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu mere si stafide:

Aluat:

Untul moale se mixeaza cu zaharul, apoi se incorporeaza oul. Faina alba se amesteca cu cea neagra si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt,zahar si ou. Se vor obtine firimituri, dar se toarna treptat apa rece si aluatul se leaga. La sfarsit se incorporeaza fulgii de ovaz. Bila de aluat se pune intr-o punga sau folie alimentara si se da 30-40 min la rece.

Umplutura:

Merele se taie cubulete si se stropesc cu zeama de lamaie. Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, apoi se adauga untul si frisca lichida, se amesteca bine. In sosul caramel se adauga cubuletele de mere si scortisoaara. Se tin 5-7 minute pe foc pana se inmoaie putin merele. Stafidele se pun in apa calduta sa se inmoaie, apoi se scurg .

Aluatul se imparte in 7 bucati egale. Formele pentru tarte se ung cu unt. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul si se aranjeaza in tavite(6). Merele se impart in cele 6 forme , se presara si stafidele si putin sos caramel in fiecare. Bucata de aluat ramasa se intinde si se taie fasii din care se face un grilaj deasupra.

Formele se pun in cuptorul preincalzit pentru 25-30 min la temperatura medie-mica pana se rumenesc deasupra. Se lasa in cuptor pana se racesc, apoi se scot din forme  si se servesc cu zahar pudra sau sos de smantana dulce cu rom.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si crumble (de post)