Tarta tricolora

de aura78 in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2014 | 2478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g spanac proaspat
  • 1 ou
  • sare
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 400 g cartofi
  • 4 rosii cherry
  • 1 ceapa verde
  • 100 g sunca presata
  • 3 oua
  • ulei
  • 1 dovlecel verde
  • nucsoara (optional)
  • sare si piper
  • mozzarella
  • parmigiano reggiano
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta tricolora:

ALUAT

Curata spanacul si fierbel 4 minute .Strecoara-l si lasa-l sa se raceasca.Mixeaza spanacul pana cand obtii un pure.Adauga faina ,untul rece taiat cubulete ,oul si putina sare.Mixeaza totul impreuna ,pana se omogenizeaza totul.Pune aluatul intr-un bol  si pune-l la frigider ,pentru aproximativ 2 ore.

UMPLUTURA

Pune cartofii la fiert.
Intr-o tigaie antiaderenta pune dovlecelul taiat rondele fine cu putin ulei de masline si lasa-l la foc medio pana cand vezi ca se rumeneste putin .
Intinde aluatul cu facaletul si formeaza o foaie (nici groasa ,nici subtire ).Pune-o intr-o tava rotunda joasa si inteapa cu furculita toata suprafata .


primul strat : dovlecelul
al doilea strat : sunca presata
al treilea strat : mozzarella taiata cubulete
al patrulea strat : cartofii fierti taiati rondele
ultimul strat : ouale batute cu sare ,piper,parmigiano ras  si nucsoara daca iti place.La sfarsit pui rosiile.
Cu aluatul ce a ramas adorneaza tarta cum iti place

Pune tarta la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 - 50 minute.
Depinde de cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta tricolora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

aura78 1

09.03.2014, 01:18

multumesc tuturor

mihaelar63 1

09.03.2014, 01:21

... Si bine ai venit cu retete interesante !!!

simonacallas 1

09.03.2014, 07:27

Foarte bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua vopsite natural