Saptamana aceasta am fost axata pe experimente noi si in acest context am creat si aceasta tarta tatin cu prune,din curiozitate sa vad ce gust are dar si sa vad cum se prezinta ca si textura.Dupa aceasta experienta pot spune doar ca prunele au fost zemoase si din aceasta cauza tarta mea a avut mult sirop insa a fost extrem de gustoasa.
Prunele le-am taiat in jumatati si am scos samburul. In tava de tarta am pus la foc untul si zaharul pentru a se topi ,am adaugat o parte din scortisoara si coaja de lamaie.Dupa ce zaharul s-a topit am luat tava deoparte,am pus in ea prunele (unele cu coaja in sus si unele cu ea in jos),deasupra prunelor am pus restul de scortisoara si apoi aluatul pe care l-am asezat frumos si uniform peste prune in asa fel incat sa arate frumos la sfarsit cand aveam sa intorc tava invers,am intepat cu o furculita putin aliuatul ,l-am uns cu un galbenus de ou si am dat tava la cuptor pana s-a rumenit frumos.
Dupa ce tarta s-a racit,am pus o farfurie mai mare peste ea si am intors tava invers in asa fel incat prunele sa fie in sus.DELICIOASA!
Pofta mare!