Reteta de prajitura cu branza si cacao

de Catalina L in Prajituri, 9 Feb 2023 | 2537 vizualizari

 

Pare dificil de facut dar este foarte rapid si simplu Reteta de prajitura cu branza si cacao. Cel mai dificil este sa asteptam sa se raceasca, ideal de lasat o noapte la rece.
Reeta keto/low carb, fara gluten
Ingredientele neceare sunt: migdale, cacao, indulcitor, unt, branza vaci, ricotta, mascarpone, oua.

 

INGREDIENTE

Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu branza si cacao

Aluat :

  • 120 gr de migdale macinate
  • 2 linguri de cacao fara zahar
  • 2 linguri indulcitor érithritol sau zahar
  • 60 gr de unt semi-sarat topit

Umplutura:

  • 110 gr de branza de vaci de casa
  • 250 gr de ricotta
  • 80 gr de mascarpone
  • 3 oua
  • 1 lingurita aroma de vanille
  • 90 gr indulcitor érithritol sau 100g de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu branza si cacao:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu branza si cacao

Topiti untul. Amestecati migdalele macinate cu cacaoa si indulcitorul.

Adaugati untul si amestecati.

Ungeti forma si puneti hartie pe fund.

Puneti 2/3 din compozitie si etalati-o pe fundul formei, apasati cu o lingura.

Dati la rece.

Amestecati branza de casa cu branza ricotta si indulcitorul.

Incorporati  mascarponele, ouale treptat si vanilia.

Amestecati.

Varsati compozitia peste aluatul cu cacao si decorati  deasupra cu aluatul ramas.

Coaceti la 180 °C timp de 50 - 60 minute.

Lasati sa se raceasca, scoateti din forma si dati la rece cel putin 2 ore.

Minunat !

Vezi si reteta de Prajitura cu mere si nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu branza si cacao" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta