Tarta Tatin cu gutui

de vio_dreams in Prajituri, 19 Oct 2014 | 11265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 2 gutui mari
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • un praf scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu gutui:

Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam apoi untul. amestecam pana se omogenizeaza. Curatam gutuile si le taiem feliute. Le punem in sosul caramel, adaugam scortisoara si lasam pe foc pana se inmoaie.

Asezam gutuile pe fundul unei tavi. Turnam deasupra caramelul.

Decupam foaia de aluat si punem deasupra. Presam usor marginile .

Dam la cuptor pana se rumeneste aluatul de foietaj.

Punem deasupra  tavii un platou si rasturnam tarta astfel incat gutuile sa ramana deasupra. 

Lasam sa se raceasca si o servim alaturi de o portie generoasa de inghetata de vanilie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gutui, crumble si fulgi de migdale