Tarta spiralata cu legume...de post

de Angelica in Mancaruri de post, 31 Mar 2016 | 5106 vizualizari

 

O reteta foarte delicioasa de post, aspectuoasa, eleganta si la indemana oricui. Savurati:-)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. aluat foietaj
  • 1 dovlecel lung si subtire
  • 1 zucchini lung si subtire
  • 1 vanata lunga si subtire
  • 1 morcov lung si subtire
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • ulei pentru uns tava
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta spiralata cu legume...de post:

1.Ungem cu ulei o tava rotunda sau ovala, inclusiv pe pereti.
2.Decongelam aluatul foietaj, il taiem in forma ovala mai mare cu vreo 3-4 cm. decat tava si il asezam in tava.
3.Tapetam si nivelam usor si peretii tavii cu aluat, apoi il intepam din loc in loc cu furculita.

4.Dam tava la rece si ne apucam de pregatit legumele.

5.Curatam de coaja dovleceii si morcovul.La vanata ii taiem codita.
6.Dupa ce le-am spalat, le taiem in fasii foarte subtiri si le punem separat la calit in putin ulei de masline, cat sa se inmoaie.Le condimentam cu sare si piper apoi le scoatem in castronele separate.

7.Scoatem tava de la rece si incepem sa asezam legumele aleatoriu de jur imprejur....un rand de dovlecel, un rand de morcov, un rand de vanata...etc...etc, pana se termina toate ingredientele.

8.Dupa ce am umplut tot mijlocul tartei, dam tava la rece din nou pentru 15-20 de minute sau pentru 10 minute la congelator cat sa se intareasca aluatul pentru a nu creste exagerat de mult.Acum este momentul sa pornim si cuptorul si sa il lasam sa se incalzeasca cat timp tarta sta la rece.
9.Dupa ce timpul de racire a trecut, scoatem si dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 20 de minute sau pana aluatul foietaj capata o culoare rumen aurie.
10.Servim tarta taiata felii, atat rece cat si calda.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta spiralata cu legume...de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci