Tarta "Simfonia Perelor"

de ANNA_46 in Prajituri, 7 Sep 2012 | 3538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr. faina
  • 12 5gr.zahar
  • 125 gr.unt
  • 2 oua,
  • un praf sare
  • un varf de cutit praf de copt
  • Pentru crema:
  • 1/2 lapte
  • 3 l. amidon
  • 200 gr. ciocolata cu lapte
  • 200 gr. frisca
  • 4 foi gelatina sau praf, cca. 8 sau 10 gr.
  • cateva pere sau un compot de pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta "Simfonia Perelor":

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat ,pe care-l odihnim 1/2 ora la rece, dupa care il intindem si il asezam frumos intr-o forma unsa. Acoperim cu hartie de copt, iar deasupra punem ceva boabe, eu am folosit 200 gr. fasole. Il vom coace in cuptorul preincalzit la 180°C  cca. 40 sau 50 minute, pana ce marginile capata o culoare aurie. Lasam la racit.

Intr-o craticioara punem cele 3 linguri de amidon, adaugam usor laptele, cele 200 gr. de ciocolata si o fierbem. Luam de pe foc si asteptam sa se raceasca. Intre timp batem frisca si punem gelatina la inmuiat. Dupa ce s-a racit crema, adaugam frisca, gelatina o incalzim putin de tot,in apa in care s-a inmuiat, pana ce se dizolva si o adaugam la crema, amestecam bine si ornam tarta.

La sfarsit asezam perele deasupra, ale mele au fost tare coapte, daca sunt cam verzi le fierbem putin in apa cu zahar. Iar cele din compot le  asezam un pic pe un servet.

Tarta trebuie lasata cateva ore la rece, eu am lasat-o peste noapte. Notele au fost prima mea incercare. Pe blatul de bucatarie am intins cateva pungulite, glazura am topit-o, am taiat un coltisor la pungulita si m-am pus pe treaba. Formele le-am lasat pana a doua zi , dupa care le-am dezlipit cu grija.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta "Simfonia Perelor"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu pere si branza