Prajitura cu mac si crema de gris

de FlaviaD in Prajituri, 17 Sep 2013 | 8807 vizualizari

 

In primul rand vreau sa va spun ca prajitura aceasta cu mac si crema de gris este cat se poate de pufoasa si de gustoasa. Cand m-am apucat s-o fac, nu ma gandeam ca va iesi atat de buna si de frumoasa. Este fina, usoara si delicioasa! O incantare a papilelor gustative :)

 

INGREDIENTE

pentru blat

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • praf de copt
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingura de mac

pentru crema

  • 2 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de gris
  • 1 cana/250 ml de lapte
  • esenta de migdale
  • 1 cana de migdale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si crema de gris:

Am inceput prin a bate separat albusurile de galbenusuri pentru a obtine blatul acesta pufos. Albusurile le-am batut spuma tare ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul si am tot batut cu mixerul pana s-a format compozitia aceea fina si densa de-ti vine s-o mananci goala. Apoi am batut si galbenusurile o vreme si le-am adaugat peste spuma de albusuri.

Aici am adaugat praful de copt, se mai poate adauga esenta daca doriti – eu n-am simtit nevoia, faina si macul. Am amestecat totul pana ce s-a omogenizat si am turnat compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor. In felul acesta blatul nu se arde, se coace uniform si nu se lipeste. Am pastrat prajitura la cuptor, la foc mic cale de cam 20 de minute.

Am scos prajitura cand blatul a devenit auriu si foarte pufos si am lasat in tava la racit.

In timpul acesta am preparat crema de gris doar din albusuri pe care iarasi le-am batut spuma ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. In aceste moment am pus pe foc laptele si am turnat compozitia pufoasa de albusuri. Am amestecat incontinuu cu lingura, usor pentru a incorpora albusurile spuma in lapte. Cand a fost aproape de punctul de fierbere, in ploaie am adaugat putin cate putin grisul. Se amesteca cu lingura mereu ca sa se incorporeze bine si sa nu se prinda. Pe masura ce adaugam grisul, compozitia se va mai lasa, nu va mai fi la fel de umflata. Cand am luat de pe foc, in aceasta crema am adaugat esenta de migdale si bucatele de migdale maruntite la robot.

Am lasat crema la racit si am scos blatul din tava care intre timp se racise. L-am taiat pe jumatate cu un cutit si am obtinut doua blaturi de grosime aproximativ egala.

Cand crema s-a racit doar am asezat-o intr-un strat generos peste prima foaie, urmand ca cea de-a doua foaie sa vina deasupra. Am presat foarte usor cu mana deasupra pentru a face priza cu crema si am dat la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Lavinia 1

18.09.2013, 11:18

Rocsi 1

18.09.2013, 11:24

Am venit sa iau o bucatica

FlaviaD 1

18.09.2013, 19:54

Ma bucur ca va place. Prajitura cu mac pentru toata lumea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Furnicuta"