V-am spus ca-mi plac tartele?azi v-am adus o tarta sarata buna de tot :)
Scoatem aluatul foietaj din frigider si-l tinem la temperatura camerei.intre-timp pregatim umplutura.Intr-un castron punem ricotta,ouale,prosciutto patrunjelul taiat fin si amestecam.Daca e nevoie portivim de sare.Adaugam si putin piper.
Zucchini le taiem rondele destul de subtiri.
Luam o tava de cuptor rorunda ,eu am folosit una pentru tarte,si asezam foaie de cuptor.Deasupra intindem aluatl foietaj.Il intepam cu furculita si varsam ricotta.
Deasupra ricottei asezam frumos, frumos rondele de zucchini.Marginile aluatului care raman pe dinafara le rulam ca sa facem un bord mai inalt.
Bagam la cuptor cam 30-40 minute,sau pana ce vedem rumenit foietajul.
Inainte de a scoate din cuptor mai punem si niste parmezan si lasam cateva minute sa se rumeneasca.
Se serveste cald sau rece.Pofta buna!!
1
In loc de ricotta puteti folosi branza proaspata amestecata cu crema de branza
2
in loc de zucchini folositi orice alta leguma,rosii,morcovi,ardei...