Gata vacanta, au ramas doar amintirile, asa ca inapoi la treaba! V-am adus o tarta cu prune ca sa-mi scuzati absenta :)
pentru aluat:
pentru umplutura:
pentru uns:
Desfacem prunele in doua, indepartam samburii si le punem intr-un vas. Adaugam zaharul brun si scortisoara si le calim pana incep sa se inmoaie si isi lasa siropul. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Frecam untul cu zaharul pudra, incorporam oul, apoi adaugam apa si faina. Omogenizam si dam la rece pentru cel putin 30 minute. Framantam aluatul pe masa infainata si intindem o foaie subtire. Punem foaia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si punem umplutura in mijloc lasand libera pe marigini o fasie cat o palma.
Adunam marginile in interior portiune cu portiune. Presaram fulgii de migdale peste umplutura de prune.
Ungem tarta cu galbenus batut cu apa.
Dam la cuptor aproximativ 30 minute, cat sa se rumeneasca usor.
1
daca prunele sunt deja coapte si foarte moi nu mai este nevoie de tratamentul termic, le amestecati doar cu zaharul si scortisoara si le puneti pe tarta