Am preluat aceasta reteta de la Irina (multumesc mult Irina!!) si rezultatul a fost mult pe placul meu. E o tarta simpla, unde aromele de mar si de prune amestecate cu scortisoara te imbie la cat mai multe felii. Va spun sincer ca tarta am topit-o intr-o zi :)
- Punem faina cu zaharul si sarea intr-un vas si adaugam untul rece. Frecam bine si adaugam apa rece (apa sa fie rece de la frigider). Facem un aluat pe care il invelim in folie alimentara si il dam la rece cel putin 30 minute.
- Merele se curata de coaja si le taiem cubulete. La fel prunele se taie felii. Presaram cu zahar, scortisoara si presaram cu o lingura de amidon. Lasam sa se inmoaie putin fructele.
- Aluatul il intindem intr-o foaie rotunda si il punem in tava de tarta (unsa cu unt si pudrata cu faina). Punem umplutura peste si marginile le intoarcem peste fructe.
- Dam la cuptorul incins la 180 grade pt cca 30-40 minute, pana tarta e bine rumena.
1
fructele se pot pune putin la foc inainte, pentru a se inmuia putin. Eu am preferat sa fie crude .