Andra Mihail are rețeta perfectă de tartă cu mere și aluat fraged. Preparare simplă, ingrediente puține și un desert delicios, ideal pentru orice ocazie.
Pentru această Tartă rapidă cu mere - Desert fraged și gustos, am folosit următoarele ingrediente: aluat fraged, mere, nuci, miere și ou.
Cum se prepara Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos
Preîncălzește cuptorul la 190 grade C.
Tapetează cu hârtie o tavă de copt de aragaz. Așază aluatul de tartă în tavă și decupează un disc mare. Presară în strat egal miezul de nucă tocat mare. Toarnă în fir subțire puțină miere peste nuci.
Curăță merele de cotoare, taie-le în jumătăți, apoi felieaza-le subțire. Așază feliie de măr în mijlocul aluatului astfel încât să păstrezi marginea liberă. Pliază și presează marginea aluatului, apoi unge-o cu gălbenuș de ou bătut. Toarnă puțină miere peste merele feliate pentru a se putea carameliza la copt.
Coace tarta în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, timp de 30-35 de minute. După coacere, scoate tarta din cuptor și rade puțină coajă de lămâie, apoi las-o la temperat. Tarta cu mere este excelentă la gust, ușor de pregătit și cu ingrediente simple și la îndemână. O poți servi alături de o cupă de înghețată.
Încearcă și rețeta de Tartă cu cremă de vanilie și banane, un desert delicios sau rețeta de Tarte tatin.
Îți recomandăm și rețeta de Tartă răsturnată cu portocale.
Poftă bună!